Ce avantaje aduce expunerea copiilor pe blogurile și canalele de promovare proprii? Dar ce riscuri poate implica aceste comportament? Îl putem regla astfel încât deserviciile să nu depășească beneficiile? La aceste întrebări am încercat să răspundem în cea de-a 17-a ediție a Digital Parents Talks, desfășurată pe 27 octombrie 2018 la OK Center România.
Speakers:
- Ioana Marinescu, blogger, la bază om de comunicare și PR, a vorbit despre cât de mult a ales să o implice pe fiica sa, Ana, în conținutul de blog și social media pe care îl creează și promovează.
- Mihaela Dinu, psiholog clinician în cadrul Organizației Salvați Copiii, coordonator al Centrului de Educație Emoțională și Comportamentală pentru Copii, a tras un semnal de alarmă despre riscurile expunerii copiilor în online, schițând, totodată, un tablou al personalității copilului supraexpus și al relației pe care acesta o dezvoltă cu părinții-figuri publice;
- Angelica Juracopschi, avocat și asistent social, a avut un discurs practic despre drepturile copilului în expunerea online, drepturile de reprezentare ale minorului și implicarea acestuia în reclame, evenimente, modelling.
- Daniela Nicoleta Dumitrescu, psiholog clinician, psihoterapeut CBT și practician în metoda ESPERE®, parte din echipa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 6, a prezentat perspectiva copiilor supraexpuși în mediul online.
- Amina Tomescu, blogger și organizatoarea campaniei de conștientizare a abuzului din mediul online ”Tu știi cine îți privește copilul?”, a povestit despre modul în care această campanie i-a influențat viața și modul de a gândi despre expunerea copiilor săi în online.
- Mădălina Sava, psihilog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, a analizat dorința de a vorbi pe blog despre viața de familie, copii, viața de cuplu și implicațiile acestui comportament.