Primul workshop din seria “Slabeste sanatos”, sustinut de Mamica Urbana si Medas

Descrierea evenimentului

Pe 27 octombrie, intr-o dimineata tarzie, insorita, dar rece, am organizat primul workshop pe nutritie din seria Slabeste sanatos. Tema principala a fost supraponderabilitatea sau obezitatea pentru ca aceasta reprezinta o adevarata „epidemie” a zilelor noastre. Dincolo de cauzele, medicale (dereglari endocrine, afectiuni psihoafective), principala cauza a kilogramelor in plus este stilul de viata nesanatos si anume alimentatia in exces, hipercalorica asociata cu lipsa miscarii.

Am intors pe toate fetele problema obezitatii cu dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie si reflexoterapie si cu Anca Boalca, psiholog clinician. Pe langa informatiile pe care le-am primit de la specialisti, referitoare la cauzele obezitatii, metode de evadare din randul obezilor si tratamente naturiste contra obezitatii, am avut si doua prezentari de produse de la Rao Erbe (indicate in curele de detoxifiere si slabire) si Basarab Farm (indicate pentru mentinerea elasticitatii pielii).

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta apifitoterapie si reflexoterapie: “In tarile europene, rata obezitatii variaza invers proportional cu nivelul socio-economic, in special in randul femeilor. In tara noastra incidenta obezitatii este de aproximativ 17 % in mediul rural si cca. 20 % in mediul urban, fiind mai frecventa la femei. La copii variaza intre 5 – 10 %. O scadere ponderala de 0,5 – 10 kg la pacientul obez are numeroase beneficii : scade cu 20 % mortalitatea totala, scade cu 37 % mortalitatea prin cancer, scade cu 44 % decesul prin diabet zaharat, scade cu 9 % decesul prin boli cardiovasculare. Metodele chirurgicale de tratament al obezitatii sunt luate in considerare doar in situatii extreme, despre care vorbim in cadrul workshop-urilor Slabeste sanatos.”

Mai multe detalii aici.

Detaliile evenimentului

31 octombrie 2012
Evenimente pentru bloggeri

Distribuie