Cine este Ana Nicolescu şi cine este Mămica Urbană?

A.N.: Ana Nicolescu este mamă a 4 copii. Este mama Măriucai şi a Iuliei. Mama blogului Mămica Urbană şi a agenţiei Parenting PR. Am studiat Jurnalism şi am lucrat fie ca redactor, fie ca editor coordonator, fie ca manager de cercetare calitativă, fie ca blogger, fie ca organizator de campanii de responsabilitate socială, de evenimente pentru mame bloggeriţe, de workshop-uri de viaţă (şi mai) bună. Mămica Urbană este, în acelaşi timp, un “ce” şi un “cine”. Este un blog care te susţine să-ţi remodelezi viaţa după ce ai devenit părinte, este jurnalul meu online, este prietena mea cea mai bună, este oglinda mea, este criticul meu, este refugiul şi sursa mea de energie.

Ce ai putea face o zi întreagă fără să te plictiseşti?

A.N.: Îmi place să fiu creativă, inventivă, comunicativă. Îmi place să mă inventez şi să mă reinventez în 1 000 de feluri, şi totuşi să fiu eu însămi. Îmi place să am acces la informaţie, să cunosc oameni frumoşi cu minţi şi inimi deschise. Îmi place să cresc, să fiu sigură pe mine. Îmi place să scriu cum vreau, când vreau şi ori de câte ori vreau.

Îmi place să dilat timpul, să fiu mindful, să trăiesc clipa, să trec prin experienţe cât mai conştient, să fiu receptivă la ce mi se oferă şi să maximizez orice dar al Universului.

Ce îţi înseninează dimineaţa, ce te inspiră, ce te face creativă?

A.N.: Dimineaţa mi-o înseninează o vorbă bună, un zâmbet, un bambus verde, un râs soricăresc de fetiţă de 3 ani, cu ochii mari, albastri, un “mama” spus din tot sufletul şi însemnând “mama, am nevoie să fii lângă mine, te vreau numai pe tine, tu eşti centrul universului meu”. Mă inspiră orice. Un graffiti, un cerşetor, o floare de Nu-Mă-Uita acoperită de rouă, un vant rece care îmi trece suav pe la ceafa când îmi ridic părul, picăturile de ploaie de pe o bancă din parc, mirosul matinal de cafea proaspătă, o melodie, o fotografie, o amintire, o senzaţie. Totul e să fiu prezentă şi să traiesc conştient clipa. Cred că acest dar al creativităţii este înnăscut.

Ce te motivează? Ce/cine îţi aduce poftă de viaţă?

A.N.: Mă motivează credinţa că viaţa este frumoasă, că merităm să fim fericiţi, veseli, iubitori, că avem nevoie şi că suntem capabili să primim iubire, acceptare, tandreţe, iertare. Mă motivează buna dispoziţie, iar pofta de viaţă, iarăşi, cred că este ceva înnăscut, la fel ca şi în cazul creativităţii.

Ce nu ai putea face niciodată?

A.N.: Aş vrea să cred că nu aş putea vreodată să rănesc un copil sau o mamă. Deşi, probabil, am facut-o deja.

Care sunt valorile tale? În ce crezi şi ce respecţi cu sfinţenie?

A.N.: Principalele mele valori sunt iubirea şi familia. Amandouă pe acelaşi loc. Amandouă, sinonime. Sunt crezul meu. M-aş simţi mutilată emoţional fără vreuna din ele. În plus, vreau să fiu mulţumită cu mine însămi, să mă iubesc pe mine aşa cum sunt, să mă accept, să fiu răbdătoare, iertatoare, înţelegătoare şi să nu (mai) judec pe nimeni. Vreau să descopăr frumuseţea oricărui om, oricărui lucru şi oricărei situaţii. Cred că, de fapt, vreau să văd mereu partea plină a paharului. Şi mai vreau să fac exact ceea ce-mi place, eliminand situtaţiile stresante şi inutile. Şi, mai presus de toate, vreau să umplu cu dragoste, orice întâlnesc.

Sunt oameni sau întâmplări care consideri că ţi-au schimbat destinul?

A.N.: Sunt întâmplări în viaţa mea şi, mai ales, oameni care m-au ajutat să mă descopăr, să cresc, să mă accept şi să mă iubesc. Sunt oameni care uneori mi-au arătat, fără să-şi dea seama, care mi-e menirea. Însă nu as fi fost nimic din ceea ce sunt acum şi nu aş fi avut nimic din ce am acum dacă nu ar fi existat ea: mama. Şi sunt sigură că vor mai veni oameni care cu care să dansez acest tango al vieţii, oameni cu care m-am intersectat şi în alte timpuri şi dacă nu vom şti să ne iubim nici acum, cu siguranţă, ne vom întâlni şi în altă viaţă. Şi, cel mai important pentru mine, există un singur om care mi-a dăruit cel mai de preţ dar, sinonim cu iubirea şi familia: două  fete absolut surpinzatoare.

Ce înseamnă Parenting PR pentru tine?

A.N.: Un nou început, o şansă, o continuare, o provocare, o confirmare, o expansiune şi multă creativitate şi poftă de viaţă. Este un proiect cu ajutorul căruia multe mame vor învăţa să se iubească (şi) pe le însele.

Un gând bun pentru toţi părinţii de pretutindeni.

A.N.: Copiii voştri sunt confirmarea faptului că miracole există. Nu uitaţi să credeţi în ei, să-i iubiţi, să fiţi mândri că vi s-a oferit şansa de a le fi părinţi. Iubiţi-i şi nimic mai mult. La orice vârstă. Iubiţi-i şi restul o să vină de la sine. Şi nu uitaţi, sunteţi cei mai buni părinţi pentru copiii voştri.

1518491_10152512222807043_8947853964594872907_o

Leave a Reply